ДСБ предлага на Демократична България  коалицията да не участва в преговори за

...
ДСБ предлага на Демократична България  коалицията да не участва в преговори за
Коментари Харесай

ДСБ иска ДБ да отхвърли офертата на ГЕРБ


ДСБ предлага на „ Демократична България ”  коалицията да не взе участие в договаряния за държавно управление с мандатоносител ГЕРБ-, оповестиха от пресцентъра на партията.

На извършено през вчерашния ден съвещание на Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” са разисквани изборните резултати и създалата се след изборите политическа конюнктура в страната и са взети няколко значими решения, показват от ДСБ.

„ Националното управление предлага на съдружните си сътрудници от КП „ – обединяване ” да бъде взето общо решение на обединяването за безучастие в договаряния за сформиране на държавно управление с мандатоносител ГЕРБ-. Базово съображение за това предложение е, че КП „ – обединяване ” беше основана като обединяване с съществена цел отстраняване на ГЕРБ от власт и възстановяване на парламентарната република, провеждане на промени осигуряващи върховенството на закона, дейно разходване и децентрализация на обществените финанси, противопоставяне и секване на съветското въздействие в страната, отстояване на геополитическата ни принадлежност ”, декларират от „ Демократи за Силна България ”.

„ Същевременно, загрижени за националния интерес, в името на на изхода от политическата рецесия предлагаме КП „ ГЕРБ-СДС ” да върнат първия мандат като жест на национална отговорност и поемането на политическата виновност за ръководството си в рамките на повече от десетилетие. След това да поддържат основаването на държавно управление с втория мандат на Политическа партия „ Продължаваме  смяната ”, прибавят „ тъмносините ”.

„ Националното управление на Политическа партия „ Демократи за Силна България ” прави оценка политическата рецесия в страната като задълбочаваща се. Считаме, че първа стъпка за излизането от нея е сформирането на постоянен кабинет. Тази обстановка обаче не значи, че която и да е политическа мощ в страната може да употребява нови парламентарни избори като опасност. Изборите са главен детайл от демократичния развой в страната и директно проявяване на главното конституционно право на българските жители – да избират и да бъдат избирани ”, се споделя още в позицията, която е изпратена и до управлението на ЕНП.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР